Épületfóliázás


HŐMÉRSÉKLET CSÖKKENTÉS

Szeretne több fokkal hűvösebbet nyáron otthonában? Kevesebbet költene a hűtésre? Szeretné, ha az ablakon csak fény jönne a szobába, hő nélkül? Mindez lehetséges a SkyFol hővédő ablakfólia segítségével, amely már az ablaknál megszűri a besugárzott energiát. Ennek következtében az ablak előtt állva elmúlik az égető érzés és a klímát is visszakapcsolhatja pár fokozattal. Ha elmegy otthonról akkor is sokkal hűvősebb lesz a lakása mikor hazaér, nem melegszik fel annyira, mint fólia nélkül. Számos mérés bizonyította már, hogy a fóliázott lakásokban 5-6 fokkal is hűvösebb lehet, mint a fólia nélküliekben. Tegye otthonát kellemesebbé és energiahatékonyabbá, valamint takarítson meg egy jó étteremben eltöltött finom családi ebédre való összeget a hűtésen!

BELÁTÁSVÉDELEM

Szeretné, ha nem látnának be a fürdőbe, de azért jó lenne, ha világos maradna? Zavarja, hogy napközben belátnak a nappalijába? Nagyon zavaró lehet, ha belátnak olyan helységekbe, ahova nem szeretnénk. Ha lehúzzuk a rolót, vagy behúzzuk a sötétítőt, akkor kapcsolhatunk lámpát nappal, ami elég kiábrándító. Van erre már megoldás. A SkyFol belátásvédelmi fólia véd a tekintetektől, miközben a fényt alig szűri meg. A SkyFol tükröző hővédelmi fóliák nappali belátásvédelmet biztosítanak, miközben Ön tökéletesen kilát. Úgy kell ez elképzelni, mint a filmekben a kihallgató helységekben. Fontos azonban tudni, hogy a fényviszonyok fordultával, amikor kint sötét lesz, bent pedig világos, akkor ez megváltozik, így ez csak egyéb belső belátásvédelmi árnyékoló eszköz megléte mellett javasolt.

SZILÁNKVÉDELEM

Az üveg egyre meghatározóbb építészeti elem otthonainkban. Szeretjük a nagy bevilágító felületeket, az üveg berakásokat ajtókban és bútorlapokban. Arra azonban gyakran nem gondolunk, hogy elég egy rossz mozdulat és ha nekiesünk az üvegtáblának, akkor súlyos sérüléseket szenvedhetünk. Különösen igaz ez gyermekeinkre, akik sokszor a lakást tornateremmé változtatva vetődnek a fotelről az ülőgarnitúrára és vissza. Szaladgálás közben elég egy rossz lépés és az addig fényt adó nagy teraszajtó, vagy a beépített szekrényt díszítő üvegberakás egy pillanat alatt különösen veszélyessé válik. Az Ön és szerettei érdekében feltétlen érdemes biztonsági fóliával ellátni a belső üvegfelületeket. A SkyFol biztonsági fóliák nemzetközi minősítések sorával rendelkeznek, számíthat rájuk baleset esetén. Vastag szerkezetének és biztonsági ragasztórétegének köszönhetően a SkyFol biztonsági fólia üvegtörés esetén a táblát egyben tartja, ezzel gátolva a szétrepülő szilánkok által okozott sérülések keletkezését. Védje szerettei épségét SkyFol biztonsági fóliával! Fontos azonban tudni, hogy a fényviszonyok fordultával, amikor kint sötét lesz, bent pedig világos, akkor ez megváltozik, így ez csak egyéb belső belátásvédelmi árnyékoló eszköz megléte mellett javasolt.

BEHATOLÁS-VÉDELEM

Erősebb biztonsági megoldásra lenne szüksége, hogy ne tudjanak áthatolni az üvegen? Nem szeretne rácsot az ablakán, de fél, hogy áttörik az üveget és bemennek lakásába? Vastagabb változatokban a SkyFol biztonsági fóliáinak betörésvédelmi jellege is van. Beütni egy üveget már egy 100 mikronos fóliával sem egyszerű, egy 300 mikronossal pedig már szinte lehetetlen. Elkerülheti, hogy valaki az üvegen keresztül jusson be a lakásba, miközben nem is fog látni semmit, ha átnéz az üvegein. A biztonsági fólia már 100 mikron vastagságtól alkalmas a rács kiváltására, lényegesen magasabb esztétikai értéket adva az ingatlannak, mint egy fémszerkezet az ablak előtt. Az amerikai és izraeli SkyFol behatolás védelmi fokozatú fóliái is rendelkeznek nemzetközi töréstesztekkel.

EGÉSZSÉGÜNK VÉDELME

A Napból érkező elekromágneses sugárzás káros UV sugárzást is tartalmaz. A legveszélyesebb részét, amely alatt nem is létezhetne emberi élet, a Föld légköre kiszűri. Mindazonáltal még így is érkezik az emberi egészségre káros sugárzás az ablakon keresztül otthonunkba. Az UV sugárzás a bőr öregedését, valamint egyes esetekben annak elváltozását okozza, amely bőrrák kialakulásához vezethet. Különösen fontos továbbá a szemek számára az UV sugárzás elleni hatékony védelem, mivel az UV sugárzás a szemlencse elszürkülését okozza. Gyermekeknél az UV káros hatása fokozottabb, mivel az ő szervezetükben még nem alakultak ki az erősebb védelmi mechanizmusok. Védje szerettei és a saját bőrét SkyFol ablakfóliával!

FAKULÁSVÉDŐ

Tévesen sokan azt hiszik, hogy a fakulásvédelem megegyezik az UV védelemmel, így már egy víztiszta UV védő fólia is elég a kirakatra, hogy a mögötte lévő tárgyak ne fakuljanak. Ez tévedés. Az UV sugárzás csak részlegesen felelős a fakulásért, hozzávetőleges 25%-os arányt tesz ki. Szinte ugyanennyire fontos a látható fény és az infravörös sugárzás, valamint természetese a védendő anyag minősége és a páratartalom. Javasolt olyan fóliát választani, ami spektrálisan szelektív, azaz a látható fényt átereszti, míg az infravörös tartományt és az UV tartományt szűri. Beltéri fóliánál ilyen a P70-es típus, míg kültérinél az XT67CV.

© 2015 Realiting Kft. All rights reserved | Design by Realiting Kft